събота, 18 февруари 2012 г.

Избор на стенен панел за кухненското обзавеждане.


   При положение, че вече е решено какъв да бъде плота за бъдещата ни кухня, ще трябва да се избере и съответно модела” на стенния панел/гръб. Защото не е задължително да бъде с цвета и материала на плота.
В тон с избора на плот за кухненски шкафове, може да се направи по-нестандартна комбинация от материали.
  За стандартните стенни панели, които „вървят „комлект с плота, не е нужно да им се дава някакво описание. Характеристиките на материала са като на плотовете. Единственото, което има значение е, че се произвеждат в различни дебелини /от 5 до 14,4 мм./ при различните производители. Да се проверява да не са криви /изметнати/. Лепи се с лепило. Аз винаги ползвам "Експрес фикс" на Хенкел.
  При използването на котлони, работещи на газ, е препоръчително, а и почти задължително, да се монтира на/пред гърба метален /иноксов/ панел. /Освен, ако  котлонния панел(двойка) не се постави по дължината на плота./ С ширина малко по-голяма от котлонния плот. Служи за предпазване на гърба и водобранната лайстна от прегаряне, в следствие на по-високите температурни величини спрямо керамичните котлони. Продават се в специализираните магазини за аспиратори, котлони и фурни. Но може да се поръча и във фирма, произвеждаща изделия от инокс. Излиза по-евтино. Почти три пъти.
Съществуват варианти за използването и на други материали за стенни панели на кухни....

2 коментара:

  1. Много ти е интересна страничката!

    ОтговорИзтриване
  2. Помня когато трябваше да избирам плота за кухнята на вилата ми.Доста време се колебаех между два и на края мисля, че направих най- добрият избор.Статията ви е разкошна.От тук научих и някои неща, които са по нови и за механата,която сега стягаме ще ми бъде от полза и ще знам как по лесно да подходя към изборите.Надявам се да ни пишете пак.Добре е да има защита,която предпазва от изгаряния, все пак това че е нещо като кухня.

    ОтговорИзтриване