събота, 21 януари 2012 г.

Какъв плот да изберем за бъдещата си кухня – II.

  ….Вече има и производители, които предлагат различна от стандартната (60см.), ширина на плота. Т.е. по размери на клиента. Понякога се налага ползването им – за бар-плотове, при скриване с вратичка уред, който не е за вграждане и т.н.

Вариант за повишаване „луксозната визия” на плота от ПДЧ (и съответно на кухнята, бар-плота) е поставянето/окрайчването по свободните/открити страни на П-образни иноксови кантове.
Не правете експеримент с поставяне на горещ съд директно върху работния плот. Винаги ползвайте поставка.
  При избор на такъв вид плот, е препоръчително да се вземe от място, където има в наличност от желания модел. За да се провери за евентуални изкривявания и измятания, получили се при процесите съхнене, транспорт или съхранение. В противен случай, ако съществуват споменатите дефекти и се забележат впоследствие, ще се появят големи главоболия при монтажа. В особена степен това важи за стенния панел.
Ако ме питат, кой тип плот бих избрал, без да се замислям, отговарям гланц. 38 мм. За да се избегнат изкривяванията.
  Друг вид плотове за кухни са тези, направени от технически камък. Компонент от стрити мраморни частици и прах, споени с епоксидни емулсии.
Дебелината и формата може да варира, според изискванията на клиента. Не особено задоволително предлагане на цветова гама. Доста по-голяма тежина. Внимавайте с „оцветяващите” храни и течности.
Като не лош, но и скъп вариант, може да се ползват за плот и естествените камъни/мрамори.
Недостатък при двата вида е, че не могат да им се правят „корекции” „на място”, в процеса на монтажа им.
  Дали може плот от ПДЧ-плоскост? Може. Но само за красота. Покритието на ПДЧ-плоскостта е много по-тънко и по-меко от това на термоплота. Което означава, че много по-лесно ще се деформира при различни видове интервенции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар