сряда, 7 септември 2011 г.

Спалнята. Какво още може.

  Ако е останало все още свободно място в спалното помещение, то може да се запълни с някои други мебели.
Скрин. Или вече с по-модерното му и странно наименование „комод”. Знам от къде идва тази дума, но няма да занимавам читателя. С чекмеджета или с вратички. Колкото и красив и модерен да се направи, стои като паметник. Но събира много багаж. А върху горната част може да поставите телевизор. Може да се конструира и с отворена част, която да се ползва вместо бюро. Ако не заспивате, преди да се ухилите през лаптопа в някоя социална мрежа. Или място за разкрасяване на госпожата.
Бюро, стол, лампион. Ако са останали пари, място и желание.
  За да ни е по-уютно в спалнята, немаловажен е фактора стенно и подово оформление. Нека тя да не изглежда като болнична стая. Естествено е, да се ползват по-светли багри. Всяка стена може да е с различен цвят. Или в различни нюанси на един. А ако има изрисувани някакви цветчета и листенца, пролетта ще бъде постоянно у Вас. Може и в комбинация с тапет. Предлагат се уникални разцветки и десени. Всичко е въпрос на въображение и вкус.
Глупаво ли е да се сложат плочки в спалнята. Мисля, че да. Ако ще и да е най-скъпарския мрамор от Апенините. Дори и подарен. Само паркет. Ламината е компромис. Не казвам, кое ще е по-шик и луксозно. Но няма нищо по-неприятно от това, да стъпиш на студения камък или ламиниран паркет през хладна зимна нощ, особено, ако не си улучил домашните пантофи.
Някоя картина или пано няма да е излишен атрибут. Почти отвикнахме да поставяме такива неща по стените. Един летен планински пейзаж или плакат на любимата музикална група би ни стоплил душата поне с един градус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар