петък, 19 август 2011 г.

Спалнята. За нас или по навик.

   Това е центъра на семейната вселена. В нея извършваме най-важната за човешкото тяло дейност...... . Не, не е тази.
В нея си почиваме. Възтановяваме всички части на тялото. За да имаме сили за утрешния ден.
Едно определение с почти крайно значение. Спалнята трябва да е ултра комфортна и удобна. Това обаче, ни най-малко означава модерна и скъпа.
  За тази цел, при нейното обзавеждане се започва пак с най-важната мебел от интериора на спалното помещение - леглото. И по-точно - от матрака.
На пазара се предлагат най-различни модели матраци, според вида на вложените материали. С различна дебелина и структура. Избирайте внимателно. Не залитайте веднага по реклами и увещания. Изпробвайте многократно различни модели на различни производители. Не винаги матраци, с еднакви технически данни и показатели, но на различни марки, показват еднакви възможности. Ако може с по-голяма дебелина. Някои фирми предлагат и изработка по размери на клиента. Ако вече сте си купили, поръчали или направили легло с по-нестандартни размери. В някой форум за мебели може да намерите безценна допълнителна информация за  характеристики и производители на матраци. И абсолютно без компромиси в цената. Дори и да се лишите от някаква друга покупка.
Несполучлив избор на матрак ще се отрази тотално на Вашето бъдеще. Изпитано. Най-малкото ще е да закупите друг. Ще се чудите, откъде са от известно време, болки по тялото, дискомфорт и куп други неразположения.
  Спалното легло. Желателно е да е по-здраво, отколкото красиво. По-здраво означава повече вложени материали, които заздравяват конструкцията. Естествено, ще бъде и по-скъпо. Залитайки по по-евтино легло, което ще бъде с по-малко и по-некачествени материали, ще доведе до странни усещания. Още след първия месец на използването му, ще станете свидетели на неприятни проскърцвания, огъвания и измятания. И ще се чудите как да го “подобрявате.
Да може да се използва мястото под матрака. Огромно пространство. Препоръчително е матрака да се вдига чрез някакъв механизъм, вместо да има чекмеджета. Модел с чекмеджета предлага малко по-нестабилна конструкция, от гледна точка на по-малкото количество допирни повърхности с пода....

Няма коментари:

Публикуване на коментар