сряда, 31 август 2011 г.

Спалнята. Някои неща са просто необходими.

  ....Като незадължителен, но полезен атрибут към спалните мебели са нощните шкафчета. Удобни са дотолкова, колкото да поставите някаква лампа, снимка, книга или мобилен телефон. Е, не е малко.
  Гардеробът. Това е чудовището, което „изпомпва” почти цялото пространство от стаята. Трябва да си свръхмодерен, за да се лишиш от тази мебел и да си държиш дрехите в багажника на колата. Искаме или не, се прави.
  По възможност по поръчка. За да е от стена до стена и от пода до тавана. В настоящото строителство вече не се „правят” килери и дрешници, в които можем да набутаме дрехи, обувки и завивки, за които си мислим, че някога пак ще ползваме.
В този гардероб трябва да се събере почти цялата покъщнина на едно семейство. Внимателно трябва да се обмисли и направи вътрешното разпределение. Дали ще има нужда от повече място за дрехи, които стоят на закачалки или от рафтове. Модерни механизми за окачване на дрехи? Понякога, вместо да ни помагат, само заемат скъпоценно пространство. Задължително няколко чекмеджета. Външни или вътрешни. Но това вече зависи от дизайна на гардероба. Затова трябва, при „измислянето” на дизайна, да определим каква ще е дълбочината на изделието. Колко място ще трябва, за да може свободно да се помества зимна дреха на закачалка. Още няколко сантиметра плюс, ако е с плъзгащи се врати. Заради механизма. Не трябва да пренебрегваме и „фасона” на вратите. Защото ще си ги гледаме цял живот.
Някое „вплетено” красиво стъкло или огледало биха внесли малко „раздвижване” и естетическа красота на фасадната част.

Няма коментари:

Публикуване на коментар