сряда, 20 юли 2011 г.

За хората и за мебелите – част III. Или що е интериорен дизайн.

 
-->
      В съвременното строителство, много често, мястото, предназначено за кухненско обзавеждане, е определено към дневната стая. Затова, когато избираме с какви мебели да запълним пространството в дадено помещение, трябва да се съобразим с някои решения. Дизайн, комфорт, цветова гама, подови настилки.
   Някои предпочитат кухненската и холна мебел да изглеждат като едно завършено цяло. Подът се прави изцяло еднакъв. Всички мебели с еднакви материали и дръжки и в една цветова гама. Идентично оформление на осветление. Един стенен цвят, тапет или мазилка.
  Други предпочитат кухнята да е като отделно, обособено място. Разделят кухненската част с рaзличен материал подово покритие, съвсем други материали и цветове на шкафове. Дори и друг цвят при стенното оформление.
  Трети използват преливащи елементи от рода на острови, декоративни прегради, бар-плотове, бар-плотове с бар-столове и др.
  Въпреки това, всичко трябва да е съчетано и подредено така, че да не се получават огромни и стресиращи окото разлики в интериора.
За да е стилно, модерно и приятно.
   За това е възникнала и такава професия. Вътрешен дизайн. Интериорен дизайнер.  Или с по-прости думи, това е човекът, който знае как да разположи, съчетае и оформи цвят, пространство и мебел в едно помещение.....

1 коментар:

  1. на мен много ми допада интериора, в който кухненския остров или бар плот разделя визуално кухнята от хола. при някои по-стари панелни апартаменти това е доста трудно, защото хола и кухнята съвсем не са стаи една до друга и е трудно да се слеят. Докато в новите жилища тези неща са предвидени и самата архитектура е доста по-разчупена и модерна.

    ОтговорИзтриване