неделя, 3 юли 2011 г.

За хората и за мебелите


       Хората неразделно са свързани със своя дом и мебелите, които ги заобикалят. Това е тяхното семейно огнище. Тяхната крепост. Тяхното място, където се споделят радости и неволи, място за семейни празници, почивка и спомени.
  Трудно е да си построим къщата, за която винаги сме си мечтали и рисували в сънищата си. Но пък можем да си я обзаведем, както си искаме. За да ни е хубаво, удобно и комфортно. Различни хора, с различни предпочитания. Всеки си има определен вкус и разбирания. Някои харесват по-стари форми, други искат да са в крак с последните новости на мебелното производство, трети, не толкова предричиви, но търсещи функционалност. Но въпреки това, всеки иска домът му да е прекрасен. Или поне на някаква част от него. Кухня, стол, килим или дори ваза. Като се погледне някоя мебел или вещ, очите да заискрят от положителни емоции и усещане за удовлетвореност.
  Как да си направим жилището по-уютно и стилно. Кой не мечтае за модерните италиански мебели, кухня, като от корицата на списание за обзавеждане или баня, оборудвана по последните препоръки на модата.
  Какви мебели да си купим или поръчаме. Предлагането е безкрайно. Дали да си вземем вече готови, със съмнения, че все нещо няма да пасне. Или да си потърсим фирма или майстор. За идея. За съвет. За проект. За да се направи онова, което желаем. Случва се, продукт, на който се спрем да е красив, но пък се оказва недостатъчно функционален. Или пък е практичен, но да не се съчетава с останалия интериор. Ще ни струва много, за да се намери това, което ще ни удовлетвори напълно. Това, което като видим, да кажем, ето, това е. Избора е голям. И труден. Но пък е изцяло във Вашите ръце, мечти и фантазии.
  А може би, част от решенията на  проблемите по обзавеждането на Вашия дом, стоят някъде пред Вас. На върха на показалеца Ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар