вторник, 26 юли 2011 г.

Що е интериорен дизайн.


    ....Това не е лесна професия. Предполагам, че за нея се изискват огромни познания по изобразително изкуство, архитектура, по техническо чертане, по работа със специализирани софтуерни продукти, специфика на материали, конструкторски умения, постоянно запознаване с най-новите тенденции на модата и пазара в мебелната индустрия и ред други неща.
  Дизайнерът ще ни покаже, според вида на жилището, какви материали за мебели е най-добре да се използват. Дали да е масивна дървесина или дървесни плоскости. Съчетания със стъкло, метал, камък или текстил. Идеи, за които ние може би дори въобще не сме подозирали, че може да се осъществят и бихме възприели със задоволство.
  Лошото е, че тази лесна на пръв поглед професия, още не е много конвертируема у нас. Или по-точно, все още много малко хора ползват услугите и. Причините се знаят. Още не сме свикнали да ползваме тази консултация. А и не се планират средства за това. Малко мебелни фирми си позволяват “лукса” да имат човек с такива умения. Или го натоварват и с други задължения.
  Но винаги си проличава в едно жилище, кога е имало намеса на професионален дизайнер. А използването на такъв е един вид инвестиция в бъдещето. Евентуално, при една бъдеща продажба на жилището, то ще има съответно по-висока визуална, естетическа и художествена стойност, а съответно на това и нетна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар